Аз съм мързелива домакиня. Ако има възможност вместо домашно да използвам

...
Аз съм мързелива домакиня. Ако има възможност вместо домашно да използвам
Коментари Харесай

Взимам 1 кренвирш и го топвам в сместа, запържвам в тигана и изчезва за миг от масата преди да е изстинал даже

Аз съм мързелива стопанка. Ако има опция вместо домашно да употребявам тесто от магазина, несъмнено ще го употребявам. Така през последните няколко години децата ми и брачният партньор ми ядат кренвирши в бутер тесто . И тогава открих още по-лесен вид. Сега имам кренвиршче в тестото за 5 минути и даже фурната не би трябвало да се загрява.

Когато бързаме и желаеме нещо бързичко и вкусно постоянно тази рецепта прави страхотна работа.

Съставки

кренвирши 6 бр.

Пшенично брашно 100 гр

яйце 1 бр.

Мляко 6 чл. л.

Майонеза 2 супени лъжици

захар 0,5 ч.л

Сол 0,5 ч.л

Слънчогледово олио на усет

готвене

Почистете саламите от негодни за консумация обелки. Ако продуктите са огромни, разделете ги на половина. Сега пригответе тестото. В купа смесете млякото с яйцето, солта, захарта и майонезата.

 Постепенно прибавете брашно към тази примес, като разбърквате масата от самото начало. Трябва да получите хомогенно тесто със междинна компактност. Ще наподобява на гъста заквасена сметана.

Загрейте растително масло в тиган. Потопете всяко кренвиршче в тестото и поставете в тавата. Печете продуктите от всички страни до златисто кафяво.

Кренвиршите в тестото ще бъде готови след 5 минути или малко по-късно. Всичко зависи от броя на продуктите, които желаете да готвите. Не предлагам да пържите голяма партида. В последна сметка те са най-вкусни, когато са горещи, а на втория ден – не толкоз. Освен това ястието се подготвя доста бързо. Успех с готвенето!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР